Ga naar Content
Noord-Holland

Gediscrimineerde onderneemster Hilversum doet aangifte van poging tot doodslag

1 september 2017, 15.14 uur · Aangepast 1 september 2017, 18.27 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

HILVERSUM De Hilversumse onderneemster Gilly Emanuels heeft vanmorgen, met haar advocaat Richard Korver aan haar zijde, aangifte gedaan van onder meer poging tot doodslag tegen de jongens die haar vorige week belaagden.

De eigenaresse van 't Perronnetje wordt al tijden getreiterd en gediscrimineerd en vorige week kwam het zelfs tot een handgemeen met drie jongens uit een groep die al jaren onrust veroorzaakt in Hilversum-Oost. Een van de jongens filmde de ruzie.

Lees ook: VIDEO: Racistische hangjongeren schelden onderneemster uit

Emanuels was daarna naar de politie gestapt, maar kon volgens Korver alleen aangifte doen van eenvoudige mishandeling. "Onbegrijpelijk", aldus Korver. "Hoe duidelijk wil je het krijgen?" Daarom nam ze een advocaat in de arm. 

Opengereten
"Mijn cliënte heeft verwondingen aangehouden aan dat incident, snijwonden, en in haar shirt zit een enorm gat. Dat is opengereten", legt de advocaat uit aan NH Nieuws. "Ze heeft iets zien glimmen. Wat dat was, weet ze niet, maar dat het scherp was, blijkt wel uit het feit dat het shirt stuk was en dat die arm onder de sneeën zit."

Naast poging tot doodslag is er ook aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling, discriminatie, belediging, aanzetten tot discriminatie, aanzetten tot haat en het openbaren van discriminatie. 

Lees ook: Hilversummers steunen eigenaresse ijssalon na dreigementen en discriminatie

Korver is niet te spreken over het optreden van de politie. "De jongens zouden zijn aangemoedigd om aangifte te gaan doen en zij konden ook binnen 24 uur terecht, maar Gilly moest een aantal dagen wachten voordat zij aangifte kon doen. En toen ze aangifte wilde doen van onder meer discriminatie, werd er gezegd: 'nee, nee, mevrouw, eenvoudige mishandeling'. Dat is natuurlijk niet hoe het werkt." 

Namen van jongens bekend
Ook de gemeente heeft zijns inziens steken laten vallen. "De groep veroorzaakt al jaren overlast, die niet alleen door Gilly maar ook door andere ondernemers en bewoners is gemeld. Het is steeds om dezelfde groep, iedereen weet wie die jongens zijn."

Korver voegt er nog aan toe: "We hebben dit keer dan ook aangifte op naam gedaan. We danken de heren hartelijk dat ze het hebben opgenomen, want dan hebben we ook bewijs."

Lees ook: Hilversumse burgemeester bant hangjeugd uit wijk na racistisch incident

Het is onbekend of meer bewoners en ondernemers aangifte gaan doen, maar Korver wil ze van harte bijstaan. "Gilly hoopt dat door haar aangifte anderen ook de moed vinden om aangifte te doen. En mensen kunnen altijd, als ze hun adres niet in een aangifte willen hebben, vragen om als adres het politiebureau of Bureau Slachtofferhulp te vermelden."