Ga naar Content
Noord-Holland

Buurtbewoner wakker geschrokken door dodelijke schietpartij Purmerend

1 september 2017, 13.59 uur · Aangepast 1 september 2017, 16.25 uur
Door: · Foto: HFV PHOTO SERVICES

PURMEREND Het moeten angstaanjagende momenten zijn geweest vanochtend. Joop Stokvis schrok rond 4.30 uur op van een agent die vlakbij zijn woonboot schreeuwde: "Sta of ik schiet!".

Stokvis' woonboot ligt aan de overkant van het water waar vanochtend een man werd doodgeschoten door een politieagent. Dat maakte hij van dichtbij mee. "Ik werd om stipt half 5 wakker van geschreeuw", vertelt hij aan NH Nieuws. "Daarna hoorde ik meteen een stuk of vijf, zes schoten. Dat was op zo'n tien meter van mijn slaapkamerraam af, waarna ik nog meer geschreeuw hoorde." 

Daar bleef het niet bij, want al snel hoorde hij nog meer schoten. "Dit keer van een ander vuurwapen, je kon het verschil horen. Toen hoorde ik iemand schreeuwen: "Sta, of ik ga schieten, blijf liggen." Dat was het moment dat ik mijn gordijnen heb dichtgedaan, want ik werd toch wat angstig dat de kogels misschien in mijn richting zouden komen." 

Precies op dat moment hoorde Stokvis ook al politiesirenes in de verte. Aan slapen is hij niet meer toegekomen na zijn heftige ochtend. "Ik ben wel wat gewend, maar dit was wel eng."

Onderzoek
De Rijksrecherche heeft het dodelijke incident in onderzoek, maar heeft vanochtend laten weten hier nog niks over te kunnen zeggen.