Ga naar Content
Noord-Holland

Jonge joyrider rijdt shoarmazaak in puin in Zandvoort

1 september 2017, 08.54 uur · Aangepast 1 september 2017, 11.55 uur
Door: · Foto: NieuwsFoto

ZANDVOORT Een jonge joyrider heeft vannacht voor een ravage gezorgd door een shoarmazaak aan de Passage in Zandvoort binnen te rijden.

De politie zag de auto rond 2.05 uur rijden over de Zandvoortselaan, waarna de jongen na een rondje op de rotonde ineens de autolichten doofde en het gaspedaal vol intrapte: met zo'n 90 kilometer per uur scheurde de jongen de Kostverlorenstraat in. 

Agenten besloten daarom een stopteken te geven aan de jongen, dat hij negeerde. De jongen raakte in de achtervolging de macht over het stuur kwijt en belandde via een plantenbak, een geparkeerde scooter en het terras in de shoarmazaak. 

Lees ook: Shoarmazaak voor ogen medewerker verwoest door joyrider: "Auto kwam recht op ons af"

In de winkel wist een medewerker net op tijd weg te springen over de toonbank, waardoor hij in het trapgat viel en gewond raakte aan zijn been en hoofd. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht.

De joyrider en zijn bijrijder zouden direct na de crash zijn gevlucht, maar agenten hebben de 14-jarige bestuurder weten op te pakken. Hij had de auto van een van zijn ouders had meegenomen voor een nachtelijke rit. Zijn eveneens minderjarige passagier wist te vluchten, de politie is nog naar hem op zoek.