Noord-Holland

Treitervlogger Ismail Ilgun zegt voor de allerlaatste keer ‘sorry’ in excuusvideo

31 augustus 2017, 17.34 uur · Aangepast 31 augustus 2017, 19.08 uur · Foto: YouTube / Ismail Ilgun

ZAANDAM Ismail Ilgün heeft vandaag een video geplaatst waarin hij naar eigen zeggen voor de laatste keer zijn excuses aanbiedt. Het Openbaar Ministerie liet eerder weten de treitervlogger niet te vervolgen voor opruiing, belediging van openbaar gezag en smaad in de Zaanse wijk Poelenburg, op voorwaarde dat hij 'sorry' zou zeggen tegen iedereen die hij onjuist heeft behandeld.

In de video is te zien hoe Ilgün zijn excuses aanbiedt voor alles wat er het afgelopen jaar is gebeurd, maar ook is te zien dat hij zich nu focust op zijn toekomst. Een aantal bekende fans van de vlogger zijn te zien in de excuusvlog: Anna Nooshin, Spinvis, Matthijs van Nieuwkerk, Arie Boomsma, Supergaande, Martin Koolhoven en Fresku laten hun waardering merken. 

Lees ook: Zaanse 'treitervlogger' gaat op zoek naar positiviteit in de wijk

Vorig jaar kwam de vlogger vaak in het nieuws, doordat hij onrust zaaide Ilgün door video's te maken waarin te zien was hoe hij en zijn vrienden overlast veroorzaakten en mensen intimideerden. Ook raadslid Juliëtte Rot en de politie kregen het zwaar te verduren. 

Lees ook: Raadslid Juliëtte Rot gaat in gesprek met treitervlogger: "Eigenlijk een jaar te laat"

Tijdens een zitting in juli gaf de 20-jarige vlogger aan dat hij spijt zou hebben van zijn daden en dat hij zijn leven zou willen beteren. Het Openbaar Ministerie besloot daarom onder voorwaarden hem niet te vervolgen. Een excuus-vlog was daarvoor de belangrijkste voorwaarde. Als hij dit voor september zou hebben gedaan, zou de aanklacht komen te vervallen. 

Bekijk de excuusvlog van Ilgün hier: