Noord-Holland

Drie mannen opgepakt voor homogeweld in Amsterdam

31 augustus 2017, 15.45 uur · Foto: Shutterstock

Whatsapp

AMSTERDAM De politie heeft twee mannen van 23 en 27 jaar uit Amsterdam en één man van 25 uit Den Haag aangehouden in verband met de ernstige mishandeling van twee homoseksuele mannen. In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni van dit jaar werd het duo zwaar toegetakeld op het Damrak.

Na een avondje stappen in de Reguliersdwarsstraat kwamen de twee slachtoffers van 23 en 37 jaar een man tegen die hen beledigde en bedreigde. Daarbij maakte hij homo-gerelateerde opmerkingen. Vervolgens belde de man met iemand anders en kwamen er op het Damrak een aantal mannen bij.

Lees ook: Opnieuw homogerelateerd geweld: groepje trapt twee mannen ziekenhuis in

De 37-jarige man werd door vier mannen geslagen en geschopt. Hij raakte buiten bewustzijn en verloor meerdere tanden. Het andere slachtoffer liep verwondingen aan zijn gezicht en gebit op. Volgens de politie zijn ze er emotioneel nog steeds slecht aan toe.

Op basis van onderzoek via camerabeelden kwamen vier mannen in beeld. Drie van hen zijn inmiddels aangehouden op verdenking van poging tot moord of poging tot doodslag. De vierde verdacht zal volgens de politie vermoedelijk snel aangehouden worden.

Whatsapp