Ga naar Content
Noord-Holland

Chaotische avondspits door aanhoudende hoosbuien

30 augustus 2017, 18.50 uur · Aangepast 30 augustus 2017, 19.29 uur
Door: · Foto: VID/ANWB

AMSTERDAM Regen, regen en nog eens regen: vrijwel de hele provincie gaat op dit moment gebukt onder zware hoosbuien. En die weersomstandigheden zorgen voor aardig wat ellende op de weg.

Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) staat er aan het begin van deze avondspits al 21 kilometer op de A10 en aansluitende S-wegen. Hoewel ook de afsluiting van de A10 West hier debet aan is, zorgen de plensbuien voor extra vertraging. 

Lees ook: Zomer maakt plaats voor kletsnatte dagen: "Lokaal 50 mm regen" 

Ook op andere wegen heeft het verkeer last van de weersomstandigheden, waarvoor het KNMI eerder code geel afgaf. Zo staat er op de A4 richting Den Haag inmiddels op meerdere plekken vast. Wie vanuit Amsterdam richting het zuiden rijdt, komt ter hoogte van Schiphol in de eerste file terecht. Het verkeer staat daar vast tot aan Nieuw-Vennep. 

Stremming A7 voorbij
Op de A9 richting Amstelveen staat het verkeer tussen Badhoevedorp en Aalsmeer vast over een lengte van drie kilometer. De andere kant op staat het vast tussen Akersloot en het Kooimeerplein in Alkmaar.

De stremming op de A7 richting Den Oever is zoals gepland inmiddels voorbij. Nadat er vanochtend ter hoogte van Medemblik een vrachtwagen was geschaard, bleef de weg een groot gedeelte van de dag dicht.