Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Hinder en plezier bij hoosbuien in Noord-Holland: "Nu kunnen we in de plassen springen!"

30 augustus 2017, 18.37 uur · Aangepast 30 augustus 2017, 19.20 uur

CASTRICUM /UITGEEST Het kwam vandaag met bakken uit de lucht. Van een mooie zomerdag was geen sprake, want op veel plekken in Noord-Holland viel een flink aantal millimeters neerslag. Dat zorgde voor overlast en natte voeten, maar ook voor speelplezier.

Op de altijd drukke camping Bakkum in Castricum is het vandaag uitgestorven. Slechts een enkeling komt z'n huisje, tent of caravan uit om het weer te trotseren. "Het regent wel echt heel hard ja", aldus een campinggast. "Ik ga vandaag ook maar eens de caravan schoonmaken, want anders krijgen we waarschijnlijk lekkage."

Lees ook: Hele dag zware buien: VID waarschuwt voor drukke ochtendspits

Ook in Uitgeest zorgt de regen voor problemen. De Huttenweek, een activiteitenweek waarin de Uitgeestse jeugd een eigen hut mag bouwen, valt vandaag letterlijk in het water. "We hadden vandaag een heel spellenparcours georganiseerd", vertelt organisator Gerard Kortekaas. "Met van die opblaasbanen en zo. Maar dat is met dit weer te gevaarlijk, dus we hebben het vanochtend moeten cancellen."

Speelplezier
Ondanks het slechte weer probeert iedereen er het beste van te maken, want stiekem is die regen toch best wel leuk, vinden de kinderen van de Huttenweek. "Nu kunnen we lekker in de plassen springen en spelen met modder!"

NH Nieuws / Sophie Markvoort