Ga naar Content
Noord-Holland

Zomer maakt plaats voor kletsnatte dagen: "Lokaal kans op 50 mm regen"

29 augustus 2017, 11.55 uur · Aangepast 29 augustus 2017, 18.59 uur
Door: · Foto: Shutterstock

NOORD-HOLLAND Met lokaal 28 tot 29 graden wordt het vandaag de warmste dag van deze maand. Dat is voorlopig meteen de laatste zomerdag, want vanavond komen de eerste buien al de provincie in. In Noord-Holland en Friesland geldt vanaf vanavond zelfs code geel, aldus het KNMI.

Het duurt dan tot zeker morgenavond tot dat regenfront weer wegtrekt. "Lokaal is er kans op 50 millimeter regen", zegt NH-weerman Jan Visser. Volgens hem komt onze provincie er het slechtst van af. In de rest van het land vallen ook buien, maar het wordt nergens zo nat als in Noord-Holland.

Lees ook: Op deze plekken viel de meeste regen

"Volgens enkele weermodellen is er lokaal kans op 50 millimeter regen", zegt Visser. Waar in de provincie de meeste regen valt is niet helemaal duidelijk. "Zoals het er nu uitziet, zal het in de Noordkop het natst worden, maar dat is even afwachten."

Hoewel we vandaag nog te maken krijgen met zomerse warmte, zal het vanaf morgen ook qua temperatuur een stuk minder worden. "We blijven rond de 18 á 19 graden steken en het wordt wisselvalliger", voorspelt Visser de komende periode.

Geen grote problemen
Volgens de weerman zullen er, ondanks de grote hoeveelheid neerslag die voorspeld wordt, geen grote problemen ontstaan. "Het is redelijk droog geweest de afgelopen tijd, dus de grond kan wel wat water verwerken."