Ga naar Content
Sport

Team Apollo krijgt langzaam vorm

28 augustus 2017, 17.15 uur · Aangepast 28 augustus 2017, 18.26 uur
Door: · Foto: Pro Shots

AMSTERDAM De basketballcompetitie gaat op 7 oktober van start, dus wordt er druk gewerkt aan de vorming een team bij Apollo in Amsterdam.

Guard Aron Royé en lange man Sergio de Randamie zijn in ieder geval niet meer te bewonderen in Amsterdamse dienst. Daar staat tegenover dat Patrick Faijdherbe het team blijft coachen en trainen en aanvoerder Dimeo van der Horst blijft gewoon in de Apollohal spelen. Van der Horst heeft in de zomer veel 3x3 basketballtoernooien gespeeld, soms tegen wereldtoppers. Die variant van het basketball wordt steeds populairder ook omdat het 3x3 als aparte sport bij de volgende Olympische Spelen op de kalender staat.

Van Schaik blijft
Verder blijft center Max van Schaik (foto) Apollo trouw. De 26-jarige van Schaik is bijna hersteld van de operatie aan de enkelbreuk, die hij eind februari opliep in de wedstrijd tegen Aris Leeuwarden.

Eduardo en Janssens komen
Forward Akeel Eduardo komt over van Weert. Hij heeft twee redenen om naar Amsterdam te komen, want naast het gewonen basketball wordt er in de hoofdstad veel 3x3 basketball gespeeld, waar hij net als Dimeo van der Horst een grote fan van is.

Voor de guardpositie is de 19-jarige Belg Benjamin Janssens aangetrokken, die het afgelopen seizoen uitkwam voor Okapi Aalst.

7 oktober start competitie
Langzaam maar zeker krijgt het team van Apollo zo vorm. De competitie begint voor de Amsterdammers op 7 okotber met een uitwedstrijd tegen Rotterdam.