Ga naar Content
Noord-Holland

Man op scooter bedreigt stel op snorfiets met vuurwapen

28 augustus 2017, 18.05 uur · Aangepast 28 augustus 2017, 18.25 uur
Door: · Foto: Shutterstock

AMSTERDAM Een stel op een snorfiets is zondag in Amsterdam bedreigd met een vuurwapen. De verdachte was al gevlucht toen de politie ter plaatse kwam, maar werd een dag later alsnog in de boeien geslagen.

Het stel reed zondagavond rond 19.30 uur op een snorfiets over de Pieter Calandlaan, toen ze om onduidelijke reden ruzie kregen met een man op een scooter. Ter hoogte van de Louis Bouwmeesterstraat liep het conflict uit de hand en trok de scooterrijder na wat geduw en getrek een vuurwapen. 

De snorfietser reageerde door met zijn kettingslot uit te halen richting het vuurwapen. Bij de worsteling die volgde, verloor de verdachte zijn vuurwapen. Nadat de vrouw van de snorfietser het wapen had opgepakt, pakte de verdachte het weer van haar af, sprong op z'n scooter en verdween uit het zicht. 

Op straat
Delen van het wapen die op straat waren blijven liggen, zijn door de toegesnelde politie in beslag genomen. De aangehouden man zit nog vast en wordt verhoord. Wie getuige is geweest van de ruzie of de bedreiging wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Er is niemand gewond geraakt.