Ga naar Content

Noor Fredrik Midtsjø tekent bij AZ

ALKMAAR De Noor Fredrik Midtsjø is de nieuwste aanwinst van AZ. Hij tekende zaterdag een contract voor vijf jaar bij de Alkmaarse club.. "Dit was voor mij het moment om te vertrekken bij Rosenborg BK."

De 24-jarige middenvelder van Rosenborg BK schakelde afgelopen donderdag Ajax nog uit voor de Europa League. "Het is moeilijk om Rosenborg te verlaten, maar dit was voor mij het moment op de vertrekken", vertelt hij aan NH Sport.

Voor de overstap informeerde Midtsjø eerst bij rechtsback Jonas Svensson wat AZ voor een club was en de berichten daarover waren positief. "Het is een goede club en een goede competitie. Voor mij is het een stap hogerop."

Midtsjø omschrijft zichzelf als een harde werker. "Ik wil doen wat goed is voor het team en ik wil goals scoren. Ik ben er klaar voor, in Noorwegen zitten we midden in het seizoen."

Video #169242

Midtsjø begon zijn carrierè in zijn geboorteplaats bij Stjørdals-Blink. Vervolgens doorliep de rechtspoot de jeugdopleiding van Rosenborg, waar hij op 3 juli 2011 debuteerde in de hoofdmacht in het thuisduel met Sarpsborg 08.

Na verhuurperiodes aan Ranheim (10 wedstrijden) en Sandnes Ulf (28 wedstrijden, 5 goals) werd Midtsjø in 2015 een onbetwiste basisspeler. In totaal kwam de middenvelder tot 142 officiële wedstrijden voor Rosenborg. Daarin maakte hij 16 doelpunten.

Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe