Ga naar Content

VIDEO: Een dag vol poppen, reptielen en kleinkunstliedjes op de Uitmarkt 2017

AMSTERDAM Gisteravond ging de Uitmarkt met een groots optreden van start en vandaag stond het Oosterdok in Amsterdam dan ook volop in het teken van dans, muziek, theater en cabaret. Duizenden mensen kwamen af op de aftrap van het nieuwe culturele seizoen.

Er was voor ieder wat wils. De kinderen konden zich bijvoorbeeld vermaken bij de slapstick-voorstelling Monsters, waar grote wonderlijke poppen de lakens uitdeelden. Of bij 'De Grote Reptielenshow', waar hagedissen, slangen en krokodillen over het podium liepen. 

Lees ook: VIDEO: Zo ging de Uitmarkt gisteravond van start

Ook de kleinkunst-liefhebbers konden hun hart ophalen. Het duo Yentl en de Boer brachten een nieuw repertoire ten gehore en Brechtje Kat bezong 'onverklaarbare eenzaamheid en de warmte van thuiskomen'. Verder kon je de nacht doorbrengen in een bibliotheek, lieten synchroonzwemmers hun kunsten zien en kon je theedrinken met de vrouw des huizes van een buitenplaats.

Bekijk de hoogtepunten van vandaag hier: 

Video #169271

 Morgen is de laatste dag van de Uitmarkt. Ook dan weer te volgen via de website van NH Nieuws en de speciale Uitmarkt-pagina.

Foto: NH / AT5