Ga naar Content
Noord-Holland

VIDEO: Racistische hangjongeren schelden onderneemster uit

26 augustus 2017, 16.30 uur · Aangepast 11 juli 2019, 13.27 uur
Door: · Foto: Screenshot video Gooi & Eemlander

De groep jongeren die al jaren voor overlast zorgt in de straten van Hilversum-Oost, heeft zich wederom van een slechte kant laten zien. Op een online uitgelekte video is te zien hoe de jongens schelden en agressief worden naar de al langer lastiggevallen Gilly Emanuels.

In het filmpje is te zien hoe de jongens Emanuels, eigenaar van ijssalon 't Perronnetje, uitschelden voor 'kankernegerin' en 'kankerzwarte'. Zij probeert zich tegenover de groep te verdedigen met een stok, nadat zij de afgelopen weken al vele pesterijen heeft moeten doorstaan.

Kankeraap
"Kankeraap, ga lekker je boom in", roept de filmer haar daarom toe. Volgens Emanuels is het filmpje vorige week donderdag opgenomen aan de Kleine Drift, nadat er eerder die week een mandarijn tegen haar hoofd werd gegooid door de jongeren.

Lees ook: Vernielingen en intimidatie door hangjongeren groot probleem in Hilversum

Ze heeft geen goed woord over voor de filmer en zijn vrienden. "Dat tuig is duidelijk trots op hun gedrag, want ze hebben het filmpje massaal gedeeld. Hieruit blijkt maar weer hoe dom dat ze zijn", schrijft ze op Facebook. 

Veiligheid verbeteren
Pieter Broertjes liet dinsdag al weten dat de gemeente de problemen in de wijk harder wil aanpakken. "We zijn iets te weinig zichtbaar geweest", gaf de burgemeester toe. "Maar nu gaat er wel iets gebeuren om de veiligheid te verbeteren", zei hij tegen NH Nieuws.

Bekijk de video hier: