Ga naar Content

'Hoofddorp aan Zee' geeft kinderen een vakantiegevoel

HOOFDDORP Dit jaar werd voor het eerst 'Hoofddorp aan Zee' georganiseerd: een festival waar kinderen de afgelopen vier dagen lang creatief met elkaar samenwerkten. Het is speciaal voor kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat ze op vakantie kunnen.

Samen met een groep van dertig kinderen wordt er geknutseld, gedanst en gedichten gemaakt. De kinderen worden volledig vrijgelaten en gestimuleerd om creatief bezig te zijn. "Het idee is dat kinderen losgelaten worden en zelf met ideeën komen wat ze willen maken", legt organisator Sjors van der Vlugt uit.

Hij is blij verrast over de creatieve ontwerpen waarmee de kinderen zijn gekomen. Zo zijn er hutten gebouwd, gedichten geschreven en werd er getimmerd in de werkplaats. "Je kan hier heel veel doen en je wordt vrij gelaten en je mag dingen doen die je thuis normaal nooit doet", zegt een meisje. 

Kinderen aan Zee
Hoofddorp aan Zee maakt deel uit van het landelijke project Kinderen aan Zee. In hoofddorp was dit de eerste pilot. Daarnaast wordt er ook in Purmerend en Alkmaar jaarlijks een festival gehouden. Kijk op deze website voor meer informatie.

Video #169241
Foto: NH Nieuws/ Chantal Bos