Fris Jong Ajax verslaat Fortuna Sittard

25 augustus 2017, 21.56 uur · Aangepast 26 augustus 2017, 12.38 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Joep Leenen

AMSTERDAM Jong Ajax heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. De ploeg van Michael Reiziger versloeg Fortuna Sittard, dat wordt getraind door oud-Ajacied Sunday Oliseh, met 4-2.

Jong Ajax kwam al na 43 seconden op voorsprong. Een fout van Fortuna Sittard werd afgestraft door Mateo Cassierra. De Colombiaan stond een paar minuten later ook aan de basis van de 2-0. De spits gaf de bal mee aan Robert Muric en de vleugelspeler passeerde op zijn beurt gemakkelijk Miguel Santos.

De Amsterdammers waren oppermachtig in de eerste helft. Noussair Mazraoui en de van SC Heerenveen overgekomen Dennis Johnsen hadden de derde treffer op de schoen, maar Mazraoui schoot op de lat en Johnsen wipte de bal over het doel.

Tweede van Muric
Na de pauze viel Fortuna Sittard aan, maar scoorde Jong Ajax. Muric maakte van dichtbij zijn tweede treffer van de avond. De zeventienjarige Fortuna Sittard-aanvoerder Perr Schuurs maakte in de 60e minuut de 3-1. Het werd twee minuten later 3-2 door Lisandro Semedo. Doelman Kostas Lamprou liet zich gemakkelijk verschalken.

Een kwartier voor tijd besliste Johnsen het duel. Met een fijne stift passeerde hij doelman Santos.