Ga naar Content
Noord-Holland

Rood kruis na ongeval bij Schiphol: 51 bekeuringen in 10 minuten

25 augustus 2017, 10.28 uur
Door: · Foto: ANP / Evert Elzinga

SCHIPHOL In een tijdsbestek van tien minuten zo'n beetje iedere tien seconden een bekeuring uitschrijven: het is de trieste balans van een controle tijdens de afhandeling van een ongeval bij Schiphol.

Na een ongeval op de A4 richting Schiphol kwam het Team Hoofdwegen van de Amsterdamse politie ter plaatse om te assisteren. Om de hulpdiensten vrij baan te geven, werden enkele rijstroken afgesloten door op de matrixborden erboven een rood kruis te projecteren.  

Met opzet of niet, feit blijft dat talloze automobilisten de afsluiting negeerden. In tien minuten tijd maakte het Team Hoofdwegen 51 keer een proces-verbaal op. De bestuurders in kwestie kunnen een boete van 237 euro tegemoet zien. 

Onder de indruk
Het gebeurt vaker dat weggebruikers de aanwijzingen op matrixborden negeren. Van deze 'vangst' is zelfs de politie onder de indruk, getuige het uitroepteken achter het aantal boetes in de tweet. 

Vanavond assistentie verleend bij een ongeval op de A4>Schiphol. Hierbij hebben wij in 10 min tijd 51(!) Pv's negeren roodkruis opgemaakt.

— Team Hoofdwegen (@POL_Hoofdwegen) August 24, 2017