Ga naar Content

Kermislied opgenomen op onverwachte locatie: "Ik wist niet wat ik zag toen ik binnenkwam"

VOLENDAM Kermishits draaien vooral om feesten, alcohol en weinig slaap, maar de gelegenheidsband Volledam gooit het dit jaar over een compleet andere boeg. Zij riepen hun dorpsgenoten op om in klederdracht naar de kerk te komen. Daar is vanmiddag een gedeelte van hun nieuwste videoclip opgenomen.

Vorig jaar scoorde de kermisband, bestaande uit Bill Duin, Nick Buter en Jan Dulles, nog een dikke hit met het feestelijke nummer Uis Faist, dat grotendeels in de kroeg werd opgenomen. Het contrast met de setting van dit jaar kan niet groter zijn, maar heeft volgens bandlid Bill een logische verklaring. "In het liedje zuipt iemand zich dood en hier is z'n begrafenis. Beetje luguber, maar na deze scène barst het feest weer los!"

'Het jeukt gigantisch'
Zo'n vijftig dorpsgenoten komen opdraven voor een kleine rol in de videoclip. Ze zijn stuk voor stuk verkleed in traditionele klederdracht. "Het zit helemaal niet lekker", lacht een Volendamse. "Je wilt niet weten wat ik hieronder aan heb, want het jeukt gigantisch." 

Lees ook: Kermishits in Warmenhuizen: "Ja je mag echt mijn BH losmaken"

De band vindt het een grote opoffering van de toegestroomde Volendammers. "Ze wisten van tevoren helemaal niet wat ze kwamen doen, alleen dat ze hier in de kerk werden verwacht. Dat was wel even schrikken denk ik, toen ze die doodskist zagen staan", aldus Jan Dulles. Bill is trots op z'n dorpsgenoten. "Ze hijsen zich massaal in zo'n pak om hier naartoe te komen, dat is toch fantastisch."

"Ik wist niet wat ik zag toen ik binnenkwam", vertelt een bezoekster. "In eerste instantie wilde ik weggaan, maar ik ben toch maar gebleven. Het was ontzettend leuk om een keer mee te maken. En ik ben heel benieuwd hoe het eruit gaat zien!" 

'Lekker feestnummer'
Ondanks de serieuze setting hoeven de echte feestbeesten zich geen zorgen te maken. "Nee hoor, het wordt gewoon een verlengde van vorig jaar. Gewoon een lekker feestnummer. Dit serieuze stukje maakt het alleen extra bijzonder."