Hockeyers in halve finale tegen Engeland na winst op Oostenrijk

23 augustus 2017, 23.24 uur · Aangepast 23 augustus 2017, 23.53 uur
Door: · Foto: ANP/Koen Suyk

AMSTELVEEN De Nederlandse hockeymannen zijn toch nog als groepswinnaar geëindigd en ontlopen daardoor Duitsland in de halve finale. Engeland is nu de tegenstander in de halve finale. De Nederlanders werden groepswinnaar op doelsaldo door met 6-0 te winnen van Oostenrijk.

Oranje wist vooraf dat er met vijf doelpunten verschil gewonnen moest worden van Oostenrijk om toch nog eerste te worden in de poule. Dat was nodig nadat de Belgen verrassend met 2-0 verloren van Spanje. Nederland verloor maandag zelf met 5-0 van België.

Voor de thuisploeg scoorden Bjorn Kellerman (al in de eerste minuut), Mirco Pruyser en Thierry Brinkman (foto) in de eerste helft.

NED 3 - 0 AUT A 3rd goal for the Dutch by Brinkman #EHC2017 pic.twitter.com/cuCBVr8P71

— hockey.nl (@hockey_nl) August 23, 2017

Na de hervatting kwamen de doelpunten van de stick van Seve van Ass, Billy Bakker en Mink van der Weerden.

Nederland speelt nu dus vrijdag in de halve finales tegen Engeland. In de andere halve eindstrijd staan Duitsland en België tegenover elkaar.