Whatsapp

Noord-Holland

Volkstuinders Huizen strijdbaar na verwoestende brand: "Deze traan even wegpinken"

21 augustus 2017, 20.13 uur · Aangepast 21 augustus 2017, 20.23 uur

HUIZEN Tuinders van de volkstuinvereniging in Huizen zijn flink aangeslagen door de brand hun verenigingsgebouw in de as legde. Daags na de brand kijken ze alweer vooruit. "We moeten verder en gaan verder."

"Ongelooflijk grote vlammen", beschrijft volkstuinvoorzitter Hans van der Veen de oorzaak van de verwoestingen. "Er waren toen al twee gasflessen geëxplodeerd. Ja, die hebben zo'n beetje de hele buurt wakker gemaakt."

Het vuur was in de wijde omtrek te zien. Terwijl de brandweer het vuur te lijf ging, verzamelden gealarmeerde buurtbewoners zich op veilige afstand van de rampplek. Toen bleek dat er niets meer te redden viel, heeft de brandweer het gebouw gecontroleerd laten uitbranden. 

Moeilijk te verkroppen
Hans is er kapot van, want net als de andere volkstuinders kwam hij graag in het gebouw.  Dat de brand is aangestoken, maakt het nog moeilijker te verkroppen. 

Lees ook: Grote brand op volkstuincomplex Huizen: politie spreekt van brandstichting

"Je weet hoe de omgeving is, je weet wat er gebeurt", vertelt hij. "Je hoort veel rottigheid en door deze brand is de vereniging met veel rottigheid opgezadeld."

Saamhorigheid
Met oog op wederopbouw is Hans strijdbaar. "Deze traan moeten we even wegpinken en we moeten verder", klinkt het vol vertrouwen. "We gaan deze vereniging gewoon weer geven wat het altijd had. Dat is saamhorigheid en met z'n allen genieten onder het motto: 'tuinieren met plezier'." 

In Huizen woedde nog een brand afgelopen nacht. Kapsalon Oasis was doelwit van een andere brandstichting, maar dat vuur was snel gedoofd. Wel is de politie voor beide locaties op zoek naar getuigen. Ook mensen met informatie over de mogelijke daders wordt gevraagd contact op te nemen. 

Inter Visual Studio/NH
Whatsapp