Hockeyvrouwen winnen regenachtig openingsduel EK

19 augustus 2017, 01.07 uur · Aangepast 19 augustus 2017, 16.23 uur
Door: · Foto: ANP Foto / Koen Suyk

AMSTELVEEN De Nederlandse hockeyvrouwen zijn het EK in eigen land prima begonnen. In het Wagener Stadion werd Spanje met 3-1 opzij gezet.

De wedstrijd lag in het vierde kwart ruim drie kwartier stil vanwege noodweer. Het regende hard en even later kwam daar onweer bij. Het stadion werd op last van de politie zelfs grotendeels ontruimd. Toen het weer veilig was werden de laatste twaalf minuten uitgespeeld.

Sterspeelster Lidewij Welten nam Oranje bij de hand. Zij opende in het tweede kwart de score met een tip-in uit een strafcorner. Het betekende haar vijftigste treffer in het Nederlands team. Ook bij de 2-0 had Welten een groot aandeel. Na een knappe solo van haar kon Frédérique Matla de bal binnen frommelen.

Spanje kwam vervolgens via Begona Garcia terug in de wedstrijd. De Spaanse scoorde in de slotseconden van het derde kwart. Vlak voordat de wedstrijd gestaakt werd zette Matla de 3-1 op het scorebord. Opnieuw ging er een goede actie van Welten aan vooraf.

Zondagavond komen de oranjevrouwen opnieuw in actie. Dan is België vanaf 20.00 uur de tegenstander.