Ga naar Content

Onder de Blauwe Hemel: aflevering 19 vanaf Schiphol

NOORD-HOLLAND Bij NH kun je vier weken lang elke werkdag kijken naar Onder de Blauwe Hemel. Elke aflevering schuiven drie gasten aan voor de meest uiteenlopende gesprekken. In de negentiende en een-na-laatste laatste aflevering ontvangt presentatrice Patricia Nagelkerke haar gasten Marlies Neefjes, Annette Gerritsen, Martijn Manders.

Op Schiphol voert Patricia Nagelkerke een ontspannen gesprek met Marlies Neefjes, die tijdens het bergbeklimmen de laatste top net niet haalde. Daarnaast spreekt de presentatrice met voormalig schaatster Annette Gerritsen. Zij moest gedwongen haar schaatscarrière beëindigen vanwege blessureleed en wordt binnenkort moeder. 

De laatste gast is onderwaterarcheoloog Martijn Manders. Hij houdt zich als onderzoeker bezig met het gezonken VOC-schip De Rooswijk. Het schip vertrok in 1740 vanaf Texel en verging met man en muis voor de Engelse kust. Het wrak is een ware tijdcapsule. Een groot deel van onze geschiedenis ligt daar op de zeebodem. De inhoud van het wrak wordt naar boven gehaald en moet aan de kade tentoongesteld worden.

Video #167814
Foto: