Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl
V

Kerstmannen in de schappen bij Action

18 augustus 2017, 13.46 uur · Aangepast 18 augustus 2017, 20.39 uur · Foto: Rob Stam

NOORD-HOLLAND Waar heel Nederland zich afvraagt wanneer de zomer nu eindelijk eens begint, zijn ze op het hoofdkantoor van winkelketen Action in Zwaagdijk alweer druk bezig met het winterassortiment. Sterker nog: er staan al kerstmannen al in de schappen.

Dat blijkt uit een foto van Rob Stam, die een foto van de kerstmannen deelde in de groep Je bent Hoofddorper als... "Je bent een Hoofddorper...als je er vorig jaar naastgreep", schrijft hij erbij. "Wees er dus snel bij. Nu al bij de Action! Hohoho!" 

"De poppen waren vorig jaar een waanzinnig succes", verklaart een woordvoerder van de Noord-Hollandse keten tegenover NH. Ze vertelt dat door de grote vraag naar de poppen vorig jaar aardig wat mensen achter het net visten. "Daarom kunnen ze ze nu al kopen." 

Lees ook: Tuincentrum bouwt kerstmarkt tijdens tropisch warme dag

Vooralsnog is de kerstman één van de weinige kerstproducten die de prijsvechter in de winkel heeft liggen. "Het kerstassortiment komt de komende maanden geleidelijk binnen."

Geestig
Ze erkent dat de meeste klanten in deze periode nog geen behoefte hebben aan kerstdecoratie. "De één vindt het geestig, de ander te vroeg, maar iedereen moet kunnen kopen wat 'ie wil." 

Lees ook: Geen grap: kerstexpositie in Muiden tijdens hittegolf

Ook onder de post van Stam lopen de reacties uiteen. "Het moet niet gekker worden", reageert een man verontwaardigd. "Nou, ik geniet eerst nog even van de zomer", laat een ander weten er nog geen behoefte aan te hebben. 

Mooiste tijd van het jaar
"Heerlijk, kerst is de mooiste tijd van het jaar", reageert een vrouw voor wie het niet snel genoeg december kan zijn. "Beetje vroeg, maar wel leuk", meent een andere dame. 

Hoewel het pas augustus is, lijkt Action de vraag naar de poppen goed te hebben ingeschat, blijkt uit de reactie van een vrouw na Robs post naar de Hoofddorpse vestiging is gerend. "Ik hoef al niet meer te gaan, zie ik", schrijft Nathalie. "Voorraad is er al doorheen."