Ga naar Content
Sport

Ajax zonder Sanchez tegen Rosenborg

17 augustus 2017, 20.17 uur · Aangepast 17 augustus 2017, 22.48 uur
Door: · Foto: Pro Shots Stanley Gontha

AMSTERDAM Davinson Sánchez doet vanavond niet mee met Ajax in de wedstrijd tegen Rosenborg. Trainer Marcel Keizer laat de Colombiaan buiten zijn wedstrijdselectie.

Sánchez miste zondag ook al de eerste competitiewedstrijd van de Amsterdammers tegen Heracles. Hij was niet gemotiveerd om te spelen, volgens Keizer. De Engelse club Tottenham Hotspurs wil de centrale verdediger overnemen van Ajax.

De Amsterdammers veegden afgelopen weekeinde een bod van veertig miljoen euro van tafel. Ajax eist naar verluidt vijftig miljoen voor de speler die vorig jaar voor vijf miljoen overkwam naar Amsterdam. Volgens directeur Marc Overmars zijn Ajax en Spurs nog 'in gesprek': "Er is geen definitief ja of nee. Het hangt uiteindelijk om de prijs."

Aanvankelijk zat Sánchez wel bij de wedstrijdselectie, maar Marcel Keizer liet gisteren al weten dat hij de beste keuze voor Ajax zou maken bij het al dan niet opstellen van de Colombiaan. Volgens insiders kwam Sánchez zelf niet opdagen.

David Neres krijgt de voorkeur boven Justin Kluivert.

Het Europa Leagueduel tussen Ajax en Rosenborg begint vanavond om 20.45 uur in de Johan Cruijff ArenA.

Opstelling Ajax: Onana, Veltman, De Ligt, Viergever, Dijks, Van de Beek, Schöne, Ziyech, Neres, Dolberg, Younes. 

Opstelling Rosenborg: Hansen, Hedenstad, Björdal, Skjelvik, Meling, Jensen, Konradsen, Midstjö, Jevtovic, Bendtner, De Lanlay.