Noord-Holland

Ajax stelt opkomstplicht in voor supporters F-Side

16 augustus 2017, 21.03 uur · Aangepast 16 augustus 2017, 21.44 uur

Pro Shots/Jasper Ruhe
Pro Shots/Jasper Ruhe

AMSTERDAM - AMSTERDAM Supporters die bij Ajax een seizoenskaart hebben op de F-Side moeten verplicht elf van de zeventien thuisduels aanwezig zijn op de tribune. Dat heeft de club in een brief aan de fans kenbaar gemaakt. De opkomst is de laatste jaren vrij laag, terwijl er vele Ajacieden op de wachtlijst staan.

In de brief is te lezen dat vertegenwoordigers van de F-Side, Supportersvereniging Ajax en AFCA supportersclub een voorstel hebben ingediend bij Ajax. Het doel van dit voorstel was om het vak zo sfeervol als mogelijk te maken, door de opkomst tijdens wedstrijden te vergroten. 

Dat voorstel is nu dus goedgekeurd en middels een brief heeft Ajax alle leden van de F-Side verzocht om minimaal elf duels op te komen dagen. Doen ze dat niet, dan zal Ajax hun plek in het seizoen 2018-2019 aanbieden aan de mensen die op de wachtlijst staan. 

Bij Eric de Jager, die al tientallen jaren trouw supporter is van de club, schoot de brief in het verkeerde keelgat. "Wie bepaalt er of ik goed genoeg ben voor de F-Side? Ik heb sinds '89 een seizoenskaart, vijf finales gezien en heb jarenlang geen wedstrijd gemist. Ik vind het nogal aanmatigend", zegt hij tegen NH Nieuws.