Ga naar Content
Noord-Holland

Kleine muziekstudio beroofd van apparatuur: "Dit is een flinke klap"

15 augustus 2017, 14.16 uur
Door: · Foto: Frank van de Woord

NAARDEN Eigenaar Frank van de Woord van muziekstudio Bandstart in Naarden schrok zit rot toen hij afgelopen vrijdag bij zijn studio aankwam. De deur was geforceerd en er was flink wat apparatuur meegenomen.

De inbrekers lijken doelgericht te werk te zijn gegaan. Er zijn geen instrumenten meegenomen, maar er mist wel veel belangrijke apparatuur. "Ze kwamen echt voor specifieke dingen, aldus Frank tegenover NH Nieuws.

De Naarder is een groot muziekliefhebber en probeert met Bandstart Studio beginnende muzikanten met weinig geld een kans te geven. Ook heeft hij een stichting opgericht die gratis muzieklessen mogelijk maakt voor kinderen met ouders die onder de armoedegrens leven. "Ik vraag bijna niets en heb dus ook niet veel geld", vertelt hij. "Deze diefstal is daarom ook een enorme klap voor ons. Er is zeker voor 1.500 euro aan schade."

Op de verzekering kan hij niet rekenen. "Dat klinkt nu misschien stom, maar ik heb de spullen nooit verzekerd. Dat maakte de klap wel extra groot ja", aldus Van de Woord. "Gelukkig zijn er al veel trouwe muzikanten die hun steentje willen bijdragen. Dat is prachtig."

Aangifte
Frank heeft nog geen aangifte gedaan. "Maar dat ga ik vandaag zeker doen. Ik was zo enorm druk", legt uit hij. "Het gebeurt hier wel vaker in de buurt, dus er moet wel wat aan gebeuren."