Hockeyers opnieuw onderuit tegen India

15 augustus 2017, 12.32 uur
Door: · Foto: ANP/Koen Suyk

AMSTERDAM De Nederlandse hockeyers hebben ook de tweede oefeninterland tegen India verloren. Oranje ging in het vernieuwde Wagenerstadion met 1-2 onderuit, waarbij alle doelpunten vielen uit strafcorners. Zondag eindigde het eerste duel in Waalwijk in 3-4 voor de Aziatische ploeg van bondscoach Roelant Oltmans.

Tijdens de besloten wedstrijd in Amsterdam kwam Nederland op een achterstand van 0-2. Gurjant Singh scoorde na vier minuten al de eerste treffer voor India en hoewel Oranje kansen had op de glijkmaker blef het 0-1 tot de rust.  Nederland bleef sterker na rust, maar Mandeep Singh zette India op 0-2 na een mooi etip-in bij een strafcorner. Aangever Sander de Wijn wist via een variant van de strafcorner wel vlak voor tijd de 1-2 te maken.

De ploeg van bondscoach Max Caldas begint zaterdag met de groepswedstrijd tegen Spanje aan het EK in Amsterdam. Oranje is titelverdediger bij de mannen.