Ga naar Content

Regenboogzebrapad in Hoorn officieel geopend

HOORN Alle kleuren van de regenboog waren vandaag vertegenwoordigd in Hoorn. Niet alleen werd de 'regenboogzebra' tussen het Westfriesgasthuis en Station Hoorn officieel geopend. Ook vond de allereerste Hoorn Pride plaats. Een belangrijke stap voor LHTBI-community.

Een bijzonder groot en gekleurd gezelschap verzamelde zich vanavond voor het Westfriesgasthuis. Wethouder Nel Douw en Sabine Kockx, van de LHBTI-community Hoorn, openden hier het eerste regenboogzebrapad om vervolgens ook voorop te gaan in de allereerste Hoorn Pride. Een meterslange regenboogvlag werd vervolgens over het station, richting de kermis gedragen.

Acceptatie
Deelnemers en omstanders zijn enthousiast. "Ik doe mee omdat ik het belangrijk vind dat we oud en proud zijn ook als 50-plussers", vertelt een mevrouw met een roze t-shirt. Sabine Kockx hoopt dat de regenboogzebra en de vanaf nu jaarlijkse Pride bijdragen aan de maatschappelijke acceptatie van LHBTI-ers. "En dat iedereen zich welkom voelt in West-Friesland, ongeacht religie, overtuiging, seksuele geaardheid of gender."