Whatsapp

Noord-Holland

Duitse filmploeg legt schoonheid van onze provincie vast

14 augustus 2017, 19.33 uur · Aangepast 14 augustus 2017, 19.44 uur

CASTRICUM Cuba, Costa Brava en... Castricum. Het Duitse reisprogramma Wunderschön bezoekt toeristische trekpleisters over de hele wereld en nu dus ook Noord-Holland!

Dat Noord-Holland de mooiste provincie van Nederland is, dat weten we natuurlijk allang. En dat Duitsers onze kust weten te vinden, is ook niet nieuw. Maar dat een Duitse tv-ploeg hier een hele aflevering van het programma Wunderschön komt filmen is best een beetje bijzonder.

Presentatrice Tamina Kallert: "Duitsers houden van Holland. Ik kreeg vaak de vraag wanneer we weer eens in Nederland zouden gaan filmen."
 
Kaasmarkt en klimduin
Marlies Groot van Holland boven Amsterdam leidt de Duitse filmploeg in Noord-Holland deze week rond langs, kust, kaasmarkten en klimduinen. "Duitse toeristen zijn erg belangrijk voor Noord-Holland. We laten de filmploeg een mix zien van bekende attracties en nieuwe bezienswaardigheden, zoals paprika- en tomatenbedrijven."
 
Fietsen zonder helm, mooie natuur, goede service. Duitsers komen hier graag en ze vinden ons een blij en vrolijk volkje, aldus Tamina. "Zo charmant, zo vriendelijk en humorvol. En wij kunnen geen Nederlands leren, omdat ze hier zo goed Duits spreken."
 
Gordijnen open
Maar uiteraard hebben we ook rare trekjes in de ogen van onze Oosterburen. Tamina: "Die ramen! Nederlanders laten altijd de gordijnen open en de vensterbanken staan vol mooie ornamenten."
 
Met de relatie tussen Duitsers en Nederlanders zit het inmiddels wel goed. Tamina: "Natuurlijk is er de geschiedenis, maar we gaan inmiddels vriendelijk met elkaar om. Behalve als er voetbal is, natuurlijk!"
NH
Whatsapp