Ga naar Content

Slachtoffers gewapende overval Hoofddorp: "Het had heel anders af kunnen lopen"

HOOFDDORP Een 35-jarige man uit Haarlem heeft binnen 24 uur vermoedelijk twee gewapende overvallen gepleegd. Op camerabeelden is te zien hoe hij bij een pizzeria in Heemstede en een winkel in Hoofddorp het personeel onder schot houdt. Soraya en Lorenzo Ringma zijn met de schrik vrijgekomen.

"Ik was op de dag zelf eigenlijk nog heel relaxed. Totdat ik thuiskwam en m'n zoontje 'Mam je bent er weer!' riep. Toen dacht ik: 'Nee mama is er nóg. Het had heel anders af kunnen lopen", vertelt Soraya aangeslagen aan NH Nieuws. 

Lees ook: Overvaller met vuurwapen bedreigt winkelpersoneel Hoofddorp

Een man loopt afgelopen vrijdagmiddag het filiaal van Used Products in Hoofddorp binnen. Hij wacht tot alle klanten weg zijn en trekt een pistool. Hij houdt Lorenzo, de man van Soraya, onder schot. "Ik keek om mij heen om te kijken of ik iets naar z'n hoofd kon gooien. Maar je weet niet of het wapen echt is en je denkt aan je kind van vier", vertelt Lorenzo. Soraya: "Het was op dat moment nog heel erg onwerkelijk. Je denkt dan: 'Dit kan niet echt gebeuren. Het is vrijdagmiddag en druk op straat. Maar het gebeurde wel echt."

Lees ook: Overval op pizzeria in Heemstede

Uiteindelijk gaat Soraya naar het magazijn om geld te pakken, maar daar wordt ze bang dat de overvaller hen opsluit. Daarom stapt ze op hem af om hem bang te maken. "Ik wilde dat hij zo snel mogelijk naar de deur ging", legt Soraya uit. Het werkt: de man gaat er vervolgens met een klein geldbedrag vandoor. 

Aangehouden
De politie laat weten dat er een verdachte is aangehouden. Een agent kwam de man in Zandvoort afgelopen zondag toevallig tegen. Hij wordt verdacht van beide overvallen.

Foto: NH