Massale motortocht eindigt in bonnenregen: meer dan 100 overtredingen

AMSTERDAM - (AT5) De politie heeft vandaag tussen de 100 en 200 verbalen uitgeschreven aan motorrijders die meededen aan de The Ride of the Century in Amsterdam. Vanmiddag verzamelden zo'n duizend bikers zich in Nieuw Sloten voor een tocht.

En die tocht ging niet helemaal zoals het zou moeten, zegt de politie. Meerdere agenten waren opvallend aanwezig en filmden het rijgedrag van de motorrijders. Daarbij werd een reeks overtredingen geconstateerd die resulteerde in zo'n 100 tot 200 verbalen, variërend van 180 tot 330 euro.

Zo werden er wheelies gemaakt, over fietspaden gereden, doorgetrokken strepen en rode lichten genegeerd, helmen niet altijd gedragen, kentekens dubbelgevouwen en een groepje vond het nodig om met zijn negenen naast elkaar te rijden. De overtredingen zijn door camera's van de politie geregistreerd. 

CBR 
Wie van de deelnemers daadwerkelijk een bekeuring kan verwachten, blijft nog even spannend. "We hebben bewust gekozen om mensen tijdens de tocht niet staande te houden. We hebben vandaag spoedoverleg met het Openbaar Ministerie gehad en hebben besloten de ergste overtreders naar het CBR te sturen", zegt een politiewoordvoerder.

Zo'n tien motorrijders hebben een Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG) opgelegd gekregen. Dat betekent dat ze vanwege een reeks verkeersovertredingen een verplichte cursus moeten gaan volgen bij het CBR. De kosten zijn voor de motorrijder zelf.

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. amsterdam nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws