Susan Krumins achtste op de 5000m bij het WK

LONDEN - Susan Krumins is in de finale van de 5000 meter bij het WK als achtste geëindigd in 14.58,33. Sifan Hassan pakte een bronzen medaille in 14.42,73 achter Hellen Obiri uit Kenia en zilveren medaille-winnares Almaz Ayana uit Ethiopië.

De race ging heel langzaam van start. "Het begin was wandelen", zei de Hilversumse Krumins bij de NOS. "Ik had wel verwacht dat het zo zou gaan. Daarom wist ik dat ik voorin moest zitten om mee te kunnen als de versnelling zou komen. Maar ik heb toch te veel energie verspild in de eerste drie kilometer."

"Tevreden"
Een medaille zat er op papier eigenlijk niet is, dat wist de 31-jarige Krumins zelf ook wel. "Maar je moet voor jezelf een reden vinden dat het wél kan. Ik had vooraf ook met mijn coach allerlei scenario's doorgesproken: wat als dit en wat als dat. Ik ben tevreden met hoe het is gegaan."

Lees ook: Susan Krumins naar finale 5000m bij WK atletiek

Susan Krumins werd eerder in de week knap vijfde op de 10.000 meter in Londen.

Lees ook: Susan Krumins eindigt als vijfde op de 10.000 meter

Hassan weer opgewekt
Sifan Hassen was opgelucht en blij met haar bronzen plak. Ze was eigenlijk voor een gouden plak op de 1500 meter naar Londen gekomen. Maar op die race stelde ze afgelopen maandag teleur met een vijfde plaats. "Ik weet het niet, ik weet het niet", stamelde Hassan. Maar zondag na de 5000 meter klonk ze weer zelfverzekerd en opgewekt.

 

Meer over dit onderwerp:
hilversum wk atletiek overige susan krumins
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws