Politiehelikopter spoort verdachte mishandeling Purmerend op

PURMEREND - De politie heeft vanmiddag een helikopter ingezet bij de zoektocht naar twee verdachten van een mishandeling in Purmerend. Met succes, want een van de gevluchte verdachten werd vanuit de lucht gespot.

Rond 16.30 uur werd via Burgernet opgeroepen uit te kijken naar twee blanke mannen die na een mishandeling vanuit de Pablo Nerudastraat waren gevlucht. Het slachtoffer had kort daarvoor klappen gekregen en is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Een van de verdachten kon met dank aan oplettende Purmerenders snel in de boeien worden geslagen, laat de politiewoordvoerder aan NH Nieuws weten. Hij had zich in een tuin verschanst. Om ook de tweede verdachte op te sporen, werd de politiehelikopter richting Purmerend gestuurd. 

Conflict
Met succes, want vanuit de lucht werd ook de tweede verdachte gezien. Ook hij is aangehouden. Het onderzoek is nog in volle gang, maar de politie vermoedt dat de daders en slachtoffer elkaar kennen en er een conflict aan de mishandeling is voorafgegaan.  

In verband met het onderzoek naar de gebeurtenissen is de politie nog wel op zoek naar een blauwe Seat Leon waarvan het kenteken begint met 15-HZ. Wie deze auto ziet (rijden), wordt verzocht dit via alarmnummer 112 door te geven.  

Meer over dit onderwerp:
purmerend Zaanstreek-Waterland nieuws misdaad
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws