Hockeyers krijgen pijnlijke les van India

13 augustus 2017, 19.25 uur · Aangepast 13 augustus 2017, 19.39 uur
Door: · Foto: ANP/Koen Suyk

WAALWIJK De Nederlandse hockeyers hebben zondag in de laatste oefenwedstrijd voor het EK een pijnlijke les gekregen. Oranje moest in Waalwijk de zege met 3-4 aan India laten, zes dagen voordat het EK voor hen begint.

Mink van der Weerden opende de score in het eerste kwart nog wel voor Oranje met een raak gepushte starfbal. Daarna had de ploeg van Max Caldas geen antwoord op het snelle spel van India. Varum Kumar verzorgde de gelijkmaker. Aanvoerder Manpreet Singh scoorde tweemaal, een keer voor de rust (1-2) en een keer daarna. Harjeet Singh maakte er 1-4 van. Bob de Voogd bekroonde zijn honderdste interland nog wel met twee treffers in de slotfase: 3-4.

Oranje was vorige week nog zo aardig op dreef tijdens een vierlandentoernooi in Barcelona. Nederland haalde uit tegen Duitsland (7-1) en Engeland (9-1) en klopte Spanje (2-2) na strafballen.

Het EK in Amstelveen gaat voor de Nederlandse ploeg op 19 augustus van start met een wedstrijd tegen Spanje.