Abbenes loopt uit voor huldiging Renate Jansen: "De plek waar het allemaal begon"

ABBENES - Inwoners van Abbenes gingen vandaag in groten getale de straat op om een glimp op te vangen van voetbalster Renate Jansen.

De aanvalster werd vorige week Europees Kampioen door met de Oranje Leeuwinnen in de finale van het Europees Kampioenschap Denemarken met 4-2 te verslaan.

Lees ook: Nederlands vrouwenteam Europees Kampioen voetbal!

Na het feest van afgelopen maandag in Utrecht, stond vandaag de huldiging in haar geboorteplaats Abbenes op het programma. "Dat zo'n mooi klein dorpje dit voor mij doet is gewoon geweldig."

Zingend en dansend
In een versierde cabrio werd de 27-jarige voetbalster door het dorp gereden. Waar de een zingend en dansend achter de auto aanliep, stonden anderen haar vanaf het trottoir toe te juichen.

"Ze heeft het geweldig gedaan, Renate natuurlijk, maar ook de andere voetbalmeiden", aldus een man die de stoet aan zijn huis voorbij zag trekken. 

Erehaag
Renate droomt nog elke dag van haar EK-avontuur. "Ik beleef alles opnieuw. Iedere wedstrijd is mooi geweest." De huldiging eindigde met een feestje in de kantine van Sportvereniging Abbenes.

Lees ook: Trots Marken zinspeelt op eigen tribune voor Oranje Leeuwin Kelly Zeeman

Daar vormden de inwoners een erehaag richting de kantinedeur en zongen ze hun heldin toe: "Kampioenen, kampioenen!". Voor Renate een bijzonder moment. "Dit is de plek waar het allemaal begon, hier gaan we het feest zeker nog tot laat doorzetten."

Meer over dit onderwerp:
abbenes nieuws zuid kennemerland
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws