Automobilist helpt politie bij aanhouding elektronicadieven

UITGEEST - Een alerte automobilist heeft vannacht de politie in Uitgeest een handje geholpen bij de aanhouding van twee elektronicadieven.

De getuige tipte de politie rond 2.30 uur dat hij twee personen had gezien die mogelijk iets hadden gestolen van het gemeentewerf aan de Molenwerf. 

Toen hij de verdachten in een auto zag stappen, besloot hij hen te volgen. Tijdens die achtervolging stond hij voortdurend in contact met de meldkamer, en kon zo de exacte locatie van de mannen doorgeven.  

Laptops
In Heiloo nam de poltiie het over. Nadat agenten de bestuurder hadden gesommeerd zijn auto langs de kant van de weg te zetten, troffen ze in de auto laptops, een ventilator en een beeldscherm aan. De spullen komen vermoedelijk uit de witgoedcontainer op het gemeentewerf in Uitgeest.

De verdachten, een 26-jarige Beverwijker en een 40-jarige man zonder vast woonadres, zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. De auto en de andere spullen zijn in beslag genomen. De 40-jarige man heeft bovendien nog twaalf dagen gevangenisstraf openstaan.  

 

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws