Putlucht uit sloot jaagt Amsterdammers naar binnen: "Zit de laatste tijd nooit meer in m'n tuin"

AMSTERDAM - (AT5) Een diarreelucht, een beerput, rotte eieren: er zijn veel omschrijvingen voor de geur van een sloot in de Amsterdamse Walvisbuurt. Maar dat die smerig is, daar zijn de bewoners het wel over eens. Maandenlang hebben ze al last van de sloot, maar niemand lijkt er wat aan te kunnen doen.

Het woongenot wordt al sinds februari verpest, zeggen de buurtbewoners. "Ik zit de laatste tijd nooit meer in mijn tuin. Het is niet uit te houden. Het is echt verschrikkelijk", zegt Astrid. Een andere bewoonster: "Ik heb er zelfs dagen hoofdpijn van. Dus het is binnen blijven.'

Gebaggerd 
Vorige week zou er nog zijn gebaggerd in de sloot. Ook komt er af en toe een ambtenaar kijken, maar wat volgens de bewoners het grote probleem is, wordt niet aangepakt. Door zwaar vrachtverkeer is het dijkje namelijk verzakt zeggen ze, en de daar onder liggende buis waardoor het water moet stromen kapot.

Bewoners worden van het kastje naar de muur gestuurd, zo blijkt als Astrid gaat bellen. Waternet zegt dat het probleem moet worden aangepakt door de gemeente en de gemeente zegt dat Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier met een oplossing moet komen. 

Oplossing ver weg?
En dus lijkt het nog wel even te gaan duren voordat er een oplossing komt. "Het eerste wat ik ga doen als het is opgelost is in de tuin zitten", besluit Astrid.

Stadsdeel Noord zegt in een reactie de verantwoordelijkheid voor de afvoerbuis op zich te nemen en gaat morgen kijken hoe het probleem zo snel mogelijk opgelost kan worden.

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. amsterdam nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws