Ga naar Content
Sport

Van der Weijden bezig aan dubbele Kanaal-oversteek

13 augustus 2017, 15.37 uur · Aangepast 13 augustus 2017, 18.01 uur
Door: · Foto: Maarten van der Weijden Foundation

ALKMAAR Lange afstandszwemmer Maarten van der Weijden is bezig om Het Kanaal over te zwemmen én weer terug én dat achter elkaar. De zwemmer uit Alkmaar is vanmorgen om 03.00 uur begonnen aan zijn tocht vanuit Engeland en hij is inmiddels al op de terugweg.

Hemelsbreed is de afstand 33 kilometer, maar door de stroming is het wel 50 kilometer zwemmen. Nadat hij rond 13.00 uur aankwam bij de kust van Frankrijk is hij weer omgekeerd naar Engeland.

Ronde 1 is binnen! Maarten heeft omstreeks 13.00 de kust van Frankrijk aangetikt. Nu weer in snel tempo terug naar Dover #trainingstochtje pic.twitter.com/3vwodN5nAc

— mvdwfoundation (@mvdwfoundation) August 13, 2017

Bekijk zijn route op het kaartje, want het is wel tussen de vele schepen door zwemmen.

@mvdwfoundation De route tot nu toe van de heenreis over het Kanaal. Wel even uitkijken voor die grote containerjongens... pic.twitter.com/0rbq2xle0P

— Harry Stassen (@harrystassen) August 13, 2017

Er zijn zo'n dertig mensen die een dubbele Kanaal-oversteek  tot een goed einde hebben gebracht. Van der Weijden haalt met de oversteek geld op voor zijn foundation, die gericht is op het verbeteren van leven van kankerpatiënten.

Eind juni zwom Van der Weijden van Amsterdam naar Rotterdam tijdens het openwater-zwemevenement Like2Swim. Daarbij werd geld ingezameld voor Vrienden van het Sophia. Voor Van der Weijden was dat een mooi 'trainingstochtje'.

Lees ook: Van der Weijden haalt finish in Rotterdam na zwemtocht van 80 kilometer