Veltman: "Zijn spelerspak hing er niet, dan weet je het wel"

ALMELO - Ajax moet meteen in de achtervolging na de eerste wedstrijd in de eredivisie. De Ajacieden verloren uit bij Heracles met 2-1. Dat gebeurde zonder centrale verdediger Davinson Sánchez, die in de belangstelling staat van Tottenham Hotspur. Een onnodig verlies vonden zowel aanvoerde Joël Veltman als trainer Marcel Keizer.

"Zijn spelerspak hing niet in de kleedkamer in Asterdam", vertelde aanvoerder Joël Veltman. "Dan is één en één twee en was het voor ons duidelijk dat hij er niet bij zou zijn."

Hadden eerder moeten scoren
"Dit was zo onnodig", mopperde de aanvoerder over de wedstrijd. "We hadden in de eerste helft al moeten scoren maar komen uiteindelijk na rust wel op voorsprong", zei Veltman voor de camera van FOX Sports. "Daarna gaan we uit de organisatie lopen. Natuurlijk wil je de 2-0 en 3-0 maken. maar op deze manier geven we hen de kans om te counteren. Dat doen ze dan twee keer heel goed."

Ajax verspeelde vorig jaar in de openingsfase van het seizoen punten tegen Willem II (1-2) en Roda JC (2-2). "Nu wilden we het beter doen, maar dat is niet gelukt", concludeerde Veltman. "Dat is erg zuur ja."

Keizer: "Een mokerslag"
"Het is een mokerslag", zei trainer Marcel Keizer. "Maar daar hebben we er al meer van moeten incasseren dit seizoen. We vergaten om gegroepeerd te blijven spelen. We moeten nu de knop omzetten en ons concentreren op de wedstrijd tegen Rosenborg."

"Ontbreken Sánchez geen excuus"
"Het ontbreken van Davinson Sánchez is geen enkel excuus. Ik heb het besluit genomen dat hij niet meeging naar Almelo. Dat heeft niet alleen te maken met de interesse voor hem, waardoor zijn concentratie minder zou kunnen zijn, maar ook met zijn knie en het feit dat hij niet zo gemotiveerd is om op kunstgras te spelen. Hij heeft de afgelopen week drie dagen niet getraind vanwege die knie."

Ajax moet donderdag thuis spelen tegen het Noorse Rosenborg in de laatste voorronde van de Europa League.

Meer over dit onderwerp:
Ajax voetbal marcel keizer joël veltman
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws