Visser knap zevende op 100m horden

LONDEN - Nadine Visser is bij het WK atletiek in Londen op de zevende plaats geëindigd in de finale van de 100 meter horden. De 22-jarige atlete uit Hoogkarspel klokte 12,83 en bleef daarmee zes honderdsten af van het stokoude Nederlands record van Marjan Olyslager uit 1989 (12,77).

Goud was voor de Australische Sally Pearson in 12,59. Zilver ging naar de Amerikaanse Dawn Harper Nelson in 12,63, brons was voor de Duitse Pamela Dutkiewicz in 12,72.

Zevende bij meerkamp
Visser bleef weliswaar buiten het podium, maar ze heeft zichzelf overtroffen in Londen. De geboren Hoornse is een meerkampster die de horden er bij doet. In Londen was haar grote doel een goed resultaat op de zevenkamp en met de zevende plaats voldeed ze aan die verwachting. Alle aandacht ging echter naar Anouk Vetter, die stuntte met brons.

Start wat minder
Visser kreeg alsnog de verdiende waardering met haar optreden op de 100 meter horden. Ze heeft een natuurlijk talent voor het onderdeel, maar dat haar progressie van de afgelopen tijd haar al naar de beste acht de van de wereld zou voeren, was ver boven verwachting. In de de finale was haar start minder dan die van haar concurrentes. Ze ging wel goed door over de horden, maar tegen het geweld van Pearson, in 2012 nog olympische kampioene, en Harper, die al goud won in Peking 2008, was ze nog niet opgewassen.

"Super gaaf
De ervaring van zo'n finale was 'super gaaf'. "Natuurlijk wil je meer en als je aan de start staat is alles mogelijk. Maar het was ook mooi om erbij te zijn", zei ze in een eerste reactie tegen de NOS.

Ze voelde zich fit, vooraf. "Na de laatste inspanningen hier voelde ik me stijf en moe. Maar vandaag ging het weer. Bij de start was het goed. Ik ondervond alleen een beetje hinder van mijn hamstring, maar dat vond ik niet zo erg. Het leidde een beetje af, waardoor ik minder zenuwachtig was. Het was een goede, constante race. Hooguit kwam ik bij de eerste horde niet helemaal uit en was de finish wat slordig. Verder ben ik tevreden."

Meer over dit onderwerp:
hoogkarspel nadine visser wk atletiek overige
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws