Oud-Telstar verdediger debuteert bij AFC Amsterdam

UTRECHT - Thomas van den Houten heeft onlangs de overstap gemaakt van Telstar naar AFC in Amsterdam. De verdediger was niet meer nodig bij Telstar. Vanmiddag speelde hij mee in de oefenwedstrijd van de Amsterdammers bij Elinkwijk in Utrecht.

Van den Houten debuteerde bij de Amsterdammers in de basis. "Het niveau is meer dan prima en de staf en de club zijn heel enthiousiast, zij geven mij veel vertrouwen", aldus Van den Houten. De verdediger kampte vorig seizoen met een blessure waardoor hij weinig minuten heeft gemaakt. Vervolgens vonde de nieuwe trainer Mike Snoei hem niet meer nodig en kon Van den Houten dus vertrekken.

Jack van Gelder
Jack van Gelder, een trouwe AFC'er, zou betrokken zijn geweest bij de transfer. "We hebben hem een keer uitgenodigd en wij waren enthiousiast over hem. Toen heb ik er een belletje uitgegooid, meer is het niet geweest", aldus Van Gelder. Van Gelder spreekt ook zijn vertrouwen uit in Van den Houten: "Hij is een basisspeler, hij moet nog iets fitter worden maar daarna is het zeker een goede aanwinst."

Lees ook: Van den Houten naar AFC

De oefenwedstrijd tussen Elinkwijk en AFC werd met 0-5 gewonnen door de Amsterdammers. De doelpunten werden gemaakt door Sam Nijpels, Eelke de Graaf, Magid Jansen (p), Dean Huisman en Koen Bosma.

Opstelling AFC: Tarek Kharboutly, Derre Kwee, Sam Nijpels (Hjalmar Oomens), Magid Jansen, Thomas van Houten (Dean Huisman), Marien Willemsen (Milan Hoek), Koen Bosma (Ilias Zaimi), Johan Kulhan, Malcolm Esajas (Koen Bosma), Eelke de Graaf  (Tom van den Brink), Melvin Grootfaam.

 

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws