AZ verliest van PSV in spektakelstuk

12 augustus 2017, 22.22 uur · Aangepast 12 augustus 2017, 22.40 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Thomas Bakker

EINDHOVEN Onder het toeziend oog van niemand minder dan Diego Maradona op de tribune heeft AZ vanavond met 3-2 verloren van PSV in Eindhoven. Het was een zeer aantrekkelijk duel met veel kansen aan beide zijden. De doelpunten van de Alkmaarders werden gemaakt door Dabney Dos Santos en Wout Weghorst (penalty). Trieste noot van de avond was de ernstige knieblessure van Calvin Stengs in de beginfase.

AZ begon furieus aan de wedstrijd en combineerde er lustig op los, maar na een kwartier spelen werd PSV steeds gevaarlijker. AZ was toen de 18-jarige Calvin Stengs al kwijtgeraakt. De revelatie van het eind van het vorige seizoen moest met een ernstige knieblessure per brancard het veld.

? | Wat een pech voor Calvin Stengs en @AZAlkmaar. Het achttienjarige talent gaat er per brancard vanaf. #psvaz https://t.co/4F2Avz9EnE pic.twitter.com/iFIj8iczBK

— FOX Sports (@FOXSportsnl) August 12, 2017

Dos Santos 0-1
Terwijl PSV steeds sterker werd was het na bijna twintig minuten AZ dat op voorsprong kwam. Wout Weghorts gaf een voorzet waar Joris van Overeem overheen stapte en Dabney Dos Santos, in het veld gekomen voor Stengs, schoot de bal binnen.

18' ⚽️ GOAL! Dos Santos 0-1.#az #psvaz#dossantos #eredivisie pic.twitter.com/JTtFxhSkpK

— Dutch Goals And More (@DutchGoalsAMore) August 12, 2017

Lozano 1-1
Na ruim een half uur passeerde Hirving Lozano Ron Vlaar alsof hij er niet stond en schoot vervolgens in de korte hoek de gelijkmaker binnen.

31' ⚽️ GOAL! Lozano 1-1.#psv #psvaz#lozano #eredivisie pic.twitter.com/QJt4fzCS1e

Daarna kreeg PSV nog een aantal kansen maar de lat en vooral Jonas Svensson voorkwamen erger voor AZ. De rechtsback gooide zich meerdere keren succesvol voor de bal. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd van de eerste helft poeierde Alireza Jahanbakhsh de bal nog op de paal.

Rust 1-1
In die rust werd het publiek nog vermaakt door Ruud Gullit die zichtbaar op de grote schermen in het stadion Maradona een PSV shirt gaf met nummer tien en de naam van de Argentijn achterop. Gullit werd vervolgens bedolven onder de dankbetuigingen van Maradona.

Pereiro 2-1
Kort na rust was het meteen 2-1 voor PSV toen Gastón Pereiro Svensson omspeelde. Vlaar kon niet ingrijpen en Bizot had de inzet van Pereiro misschien wel moeten hebben.

48' ⚽️ GOAL? Pereiro 2-1.#psv #psvaz#pereiro #eredivisie pic.twitter.com/USDKMe8FMA

Bijna meteen daarna waren er twee grote kansen voor AZ en zo bleef het spel op en neer gaan. Het aantal kansen was haast niet meer te tellen. Na afloop bleek dat er veertig doelpogingen waren geweest van de ploegen.

Van Ginkel 3-1
Een kwartier voor tijd leek Marco van Ginkel de wedstrijd te beslissen. Keeper Bizot stompte een kopbal van Pereiro recht voor zijn voeten, waarna het doelpunt maken een koud kunstje was.

76' ⚽️ GOAL! Van Ginkel 3-1.#psv #psvaz#vanginkel #eredivisie pic.twitter.com/k0p5K8e8gL

Penalty AZ 3-2
Maar het was nog niet voorbij. Vijf minuten later werd Jahanbakhsh neergelegd in de zestien en Weghorst benutte dat buitenkansje en maakte de aansluittreffer.

81' ⚽️ GOAL! Weghorst 2-3.#az #psvaz #weghorst #eredivisie pic.twitter.com/RbuJ7MfK9L

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat, Brenet (Paal/31); V.Ginkel, Pereiro, Hendrix; Bergwijn (v.Ramselaar/67), Locadia, Lozano (de Wijs/85)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Wuytens, Ouwejan; Til (Seuntjens/73), Vejinovic (Garcia/82), v.Overeem; Stengs (Dos Santos/8), Weghorst, Jahanbakhsh