Duitsers filmen reisprogramma in Noord-Holland: "Als toerist ben je hier welkom"

NOORD-HOLLAND - / SCHOORL Wie gisteren een bezoekje bracht aan de kaasmarkt in Alkmaar of de Klimduin in Schoorl kon een Duitse cameraploeg tegen het lijf lopen. Programmamaakster Tamina Kallert bezoekt voor haar reisprogramma Wunderschön de bij toeristen minder bekende plekken in onze provincie.

Duitsers weten nu Noord-Holland al goed te vinden, maar dit programma blijft weg van het strand en richt zich ook op de cultuurverschillen. Naast sightseeing vinden er ook veel spontane ontmoetingen met Noord-Hollanders plaats.

Tamina merkt op dat vooral de jonge generatie Nederlanders en Duitsers het steeds beter met elkaar kunnen vinden. "Vroeger waren Duitsers op vakantie terughoudend met het aanspreken van een Nederlander in hun eigen taal, omdat zij dachten dat dit negatieve gevoelens zou oproepen. Die terughoudendheid is verdwenen." 

Vensterbank
Het meest opvallende vindt de presentatrice de Nederlandse vensterbanken. "De gordijnen zijn in Nederland altijd open. Daarom voel je je als toerist welkom. De vensterbanken zijn daarnaast ook nog eens opvallend symmetrisch gevuld: aan iedere kant een plantje en twee kaarsen." 

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws