Drie pauwen doodgebeten door loslopende honden in Enkhuizen: "Overgebleven pauw is eenzaam"

ENKHUIZEN - Bij Hertenkamp Het Groene Hart in Enkhuizen zijn ze het meer dan zat. Een voor een worden hun pauwen doodgebeten door loslopende honden. Ze doen een dringende oproep: "Enkhuizers, houd uw honden aan de lijn!"

In het Wilhelminaplantsoen, waar het Hertenkamp ligt, moeten honden volgens de regels worden aangelijnd. Toch gaat het vaak mis. Jeffrey Smit werkt er als dierverzorger. "Mijn collega was aan het werk en opeens rent er een loslopende hond naar binnen. Hij beet een pauw en die hebben we helaas niet meer kunnen redden."

De afgelopen tijd was het kort na elkaar twee keer raak. Van de vier pauwen is er nu nog één vrouwtje over. Jeffrey: "Zij is erg eenzaam, want pauwen zijn groepsdieren, dus we gaan kijken of we voor haar een ander plekje kunnen vinden."

Publiekstrekker
Vooral de mannetjespauw wordt gemist: "Het was zo'n publiekstrekker. Als die z'n veren opzet, dan ziet dat er prachtig uit. We hadden hem voor de grap Jeroen Pauw genoemd. Je voelt echt een leegte nu hij er niet meer is."

Het Hertenkamp doet dan ook een dringend beroep op hondeneigenaren. "Ken het karakter van je hond. Achteraf zeggen eigenaren vaak: 'dat doet hij anders nooit!' Maar honden blijven jachtdieren, dus: aan de lijn!"

 

 

Meer over dit onderwerp:
West-Friesland dieren oproep nieuws pauw
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws