Kon. HFC wint van Jong NEC in oefenduel

12 augustus 2017, 18.57 uur · Aangepast 12 augustus 2017, 19.10 uur
Door: · Foto: Kon. HFC

NIJMEGEN Koninklijke HFC speelde zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Jong NEC in Nijmegen. De Haarlemmers waren de sterkste ploeg en wonnen het duel met 2-1.

Kon. HFC pakte al in de derde minuut van de wedstrijd een voorsprong: 0-1. Uit een voorzet van Michael Timisela scoorde Daniel van Son de openingstreffer. HFC was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg en gaf weinig of geen kansen weg.

Tien minuten na rust zette Steven Olsthoorn zijn club op een 0-2 voorsprong, met zijn eerste treffer voor HFC. Lang bleef die voorsprong niet staan, want twee minuten later was het 1-2 na verdedigingsfouten aan Haarlemse zijde. Tien minuten voor tijd werd er nog flink doorgewisseld door HFC, waardoor het spel er niet beter op werd. De 1-2 was dan ook de eindstand.

Dinsdag volgt de laatste oefenwedstrijd voor de competitie van de start gaat. Dan is Jong FC Volendam de tegenstander.

Opstelling Kon. HFC: Boks (Koper/80); Hols, Tamerus, Wilfert, Morgan (Bronkhorst/63); Timisela, Olsthoorn, de Visser (Noordmans/60); Sterling, Beeren, van Son