Platje bezorgt Telstar overwinning op Rijnsburgse Boys

VELSEN-ZUID Telstar speelde zaterdagmiddag tijdens de open dag van de club een oefenwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys, dat uitkomt in de tweede divisie. Het voetbal zag er bij tijd en wijle leuk uit, maar kansen benutten bleek niet eenvoudig voor Telstar. De thuisclub won uiteindelijk wel met 1-0.

Aan kansen geen gebrek voor Telstar in de eerste helft, alleen het afmaken ontbrak waardoor het bij de rust nog steeds 0-0 was.

Meteen in de tweede helft kreeg Novakovich een niet te missen kans, maar de keeper van Rijnsburgse Boys redde toch nog. Nadat de in de tweede helft ingevallen Melvin Platje eerst de paal had geraakt, zette de nieuwkomer Telstar uit een strafschop dan toch op voorsprong.

AFGELOPEN! @Telstar1963NV - @vvrbb: 1-0. #oefenduel

Melvin Platje scoort vanaf de strafschopstip. pic.twitter.com/oW4QLw1dKI

— Voetbal in Haarlem (@ViHaarlem) August 12, 2017

Uiteindelijk werd er niet meer gescoord na de penalty, zodat de wedstrijd eindigde in 1-0. "Ik ben wat minder tevreden met het veldspel, maar ben wel blij met de vechtlust van het team", aldus trainer Mike Snoei.

Opstelling Telstar: de Boer, Cabral, van Iperen, van Huizen, Brito, Korpershoek, Knol (Platje/46), Rodrigues, Schouten, Toretta, Novakovich

Opstelling Rijnsburgse Boys: V.Nieuwkoop; Gielisse, Artien, Prijs, Strooker, Goeman, v.Ooijen, Opoku, Parami, Tillema, Halman