Gino van Kessel vervolgt carrière in League One

HEERHUGOWAARD - Gino van Kessel speelt komende seizoen weer voor een andere club. Zijn huidige werkgever Slavia Praag verhuurt de Heerhugowaarder aan het in de Football League One uitkomende Oxford United FC.

De 24 jarige speler staat nog tot 2019 onder contract bij Slavia Praag maar hij komt niet meer in de plannen voor van de club. In 2017 verhuurde Slavia hem al voor de rest van het seizoen aan het Poolse Gdansk.

Van Kessel is oorspronkelijk afkomstig van AZ waarmee hij in de A-junioren de topscoorder van Nederland werd (26 goals in 29 wedstrijden). Die prestatie leverde hem een transfer op naar Ajax. In Amsterdam kwam hij niet in aanmerking voor de fel begeerde spitspositie en Van Kessel begon aan zijn zwerftocht die ondermeer liep langs Almere City FC, AS Trencin, AC Arles-Avingon, Slavia Praag, Lechia Gdansk en nu dus Oxford United.

International
Van Kessel is zeventienvoudig international van Curaçao, waarvoor hij zeven keer scoorde. Met Curaçao won van Kessel in juni van dit jaar de Caribbean Cup door Jamaica met 2-1 te verslaan.

Meer over dit onderwerp:
Noord-Kennemerland gino van kessel
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws