Mediation rond sporthal Egmond nog niet gestart: "Het is stil"

EGMOND AAN ZEE - Een oplossing voor het conflict over het voortbestaan van het Sportcafé in Egmond aan Zee is nog niet in zicht. De mediator heeft zijn klus teruggegeven. "Sindsdien is het stil, erg stil", zegt uitbater Onno Tijm.

Het mag inmiddels een langslepend conflict genoemd geworden. Het Sportcafé van Onno Tijm in sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee wordt gesloopt om de bouw van woningen en een nieuwe sporthal mogelijk te maken. Tijm zou tijdens de bouw zijn café kunnen blijven gebruiken, maar door een fout bleek dat toch niet mogelijk.

Lees ook: Gemeente met gedupeerde caféhouder Egmond aan Zee om tafel

Op 11 juli is afgesproken dat de gemeente en de uitbater met een mediator naar een oplossing zouden zoeken voor de ontstane situatie. Gedurende de mediation zou er radiostilte betracht worden door iedereen. "Na een paar gesprekken met mij heeft de mediator zijn klus teruggeven", vertelt Onno Tijm aan NH Nieuws. "Dat deed de mediator uit eigen overweging." Sindsdien heeft Tijm, na herhaalde verzoeken, van niemand nog iets gehoord.

"Wegens gebrek aan communicatie vanuit de gemeente, verbreek nu de stilte en ga ik weer verder op de oude voet", legt Tijm uit. "Sinds de informatieavond op 11 juli heb ik helemaal niets van de wethouder of de gemeente vernomen. Het voelt alsof ik in de wacht ben gezet. Dat ik aan het lijntje word gehouden. Een soort vertragingstactiek", verzucht Tijm.

Lees ook: Deel sportcafé Egmond gesloopt: "Dit zou voor mij het einde kunnen betekenen"

Wantrouwen
"We zijn nu een maand verder en er is niets gebeurd. Ik ben inmiddels erg wantrouwend naar de politiek." Het liefst zet Tijm zijn café met sporthal door bij de locatie van jeugdhonk De Wal even verderop. "Dat geeft ook nog eens minder overlast in de wijk. Je zou op deze plek dan meer huizen kunnen bouwen en het scheelt een hoop juridisch oponthoud."

Tijm gaat een stuurgroep vormen met mensen uit de Egmondse gemeenschap om dat plan verder te promoten. In een reactie aan NH Nieuws laat de gemeente weten dat de mediator op eigen verzoek is gestopt. "Er is nog geen nieuwe mediator. De gesprekken zijn wegens vakantie uitgesteld tot eind augustus."

Maar Tijm weet van niets. "Met mij is geen nieuwe afspraak gemaakt."

Ook de gezamelijke persverklaring die de mediator gisteren pas in de media deelde, verbaast Tijm. "Ik ben gekend in de inhoud, maar het zijn mijn woorden niet. Mijn naam staat er niet onder."

 

 

Meer over dit onderwerp:
Noord-Kennemerland egmond aan zee
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws