Ajax weigert 40 miljoen euro voor Sánchez

AMSTERDAM - Ajax heeft een bod van maar liefst 40 miljoen euro van Tottenham Hotspur op Davinson Sánchez geweigerd. De Colombiaanse verdediger heeft bovendien een aanbieding voor een verbeterd contract ontvangen.

De verbintenis van Sánchez loopt pas in de zomer van 2021 af, maar de international kan beduidend meer gaan verdienen als hij het nieuwe voorstel accepteert. Een woordvoerder van Ajax bevestigt dat Ajax de Colombiaan niet kwijt wil en hem wil belonen voor een sterk eerste seizoen bij de verliezend finalist van de Europa League.

Lees ook: Ajax doet Sánchez nieuwe 'super' aanbieding

Ajax wil de bankrekening voorlopig niet nog verder spekken, ook al kan het in één jaar maar liefst 35 miljoen euro winst op Sánchez maken. De club nam de centrale verdediger vorige zomer voor 5 miljoen euro over van Atletico Nacional. Zolang Sánchez nog in Amsterdam voetbalt, mag Arek Milik zich met 32 miljoen euro de duurste speler van Ajax blijven noemen. De spits vertrok vorig jaar naar Napoli.

Voorlopig doet Ajax er alles aan om de huidige selectie intact te houden en waar mogelijk te versterken. Eerder deze zomer liet de formatie Davy Klaassen al voor 27 miljoen euro naar Everton vertrekken. Ook de transfers van Jairo Riedewald naar Crystal Palace (8 miljoen euro) en Kenny Tete naar Olympique Lyon (5 miljoen euro) leverden veel geld op.

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws