Vallend stokje nekt 4x400m estafetteploeg

LONDEN - Een vallend stokje heeft de 4x400 meter vrouwenestafetteploeg weerhouden van een eventuele plek in de finale. Al bij de eerste wissel tussen Madiea Ghafoor en Lisanne de Witte ging het mis, waarna een goede tijd uitgesloten was. Bovendien werd de ploeg later gediskwalificeerd omdat Ghafoor buiten haar baan was gekomen.

Madiea Ghafoor was de startloopster. De Amsterdamse had kort daarvoor ook gelopen met de 4x100 meter estefetteploeg, die zich wel plaatste voor de finale. Maar die inspanningen, zo snel na elkaar, bleken te veel van het goede voor Ghafoor. Ze ging snel van start, maar stortte op de laatste honderd meter helemaal in en kwam bijna vallend bij het wisselvak aan. Die wissel ging daardoor mis en ze liet stokje vallen.

"Glipte uit mijn hand"
Ghafoor kon niet uitleggen wat er verkeerd ging. "Het stokje glipte gewoon uit mijn handen. Dat is me nog nooit gebeurd, zelfs niet als ik moe ben", meldde de Amsterdamse na de race, om vervolgens een lelijk woord te zeggen. "Ik weet echt niet wat er fout ging, maar ik moet het loslaten, want de finale van de 4x100 komt ook nog."

 

 

Lisanne de Witte pakte het stokje nog wel op maar lag toen al zo ver achter dat het onbegonnen werk was voor haar, haar zus Laura de Witte en Eva Hovenkamp. De ploeg eindigde als achtste en laatste. Later bleek dat Ghafoor buiten haar baan had gelopen, waardoor de ploeg werd gediskwalificeerd.

"Top acht was mogelijk"
Lisanne de Witte snapte al gauw dat het eigenlijk geen zin had om door te lopen. "Ik moest het stokje in baan twee oprapen en weer terug naar baan vijf. Op zo'n moment moet je zelfs even zoeken. Ik dacht wel, volgens mij kan dit niet, maar ben doorgegaan, omdat ik Laura en Eva ook graag hun ronde wilde laten lopen. Het is doodzonde, want top acht was zeker mogelijk voor ons."

Voor De Witte is de WK op een kleine deceptie uitgelopen, want individueel op de 400 meter redde ze het evenmin in de series. "Ik heb geleerd dat een WK toch van een ander niveau is dan een EK. Ik voelde me een soort van overrompeld. Maar ik weet wel dat dit me niet nog een keer gebeurt."

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws