Inbrekers gaan niet met vakantie:zo houd je ze buiten de deur

DIEMEN - DIEMEN/OUDER-AMSTEL Het is zomervakantie en ook voor inbrekers is het hoogseizoen. Zij zijn tijdens de vakantieperiode actief, omdat veel mensen van huis zijn. De politie surveilleert en is alert en geeft ons graag advies hoe we met een aantal eenvoudige maatregelen zorgen dat de kans op een inbraak kleiner wordt.

Op het politiebureau in Diemen liggen kaarten voor de inwoners van de gemeentes Diemen en Ouder-Amstel. Op die kaart kunnen mensen invullen waar ze wonen en wanneer ze met vakantie zijn. De politie vraagt om op de kaart te schrijven met wie er contact opgenomen kan worden als er toch een inbraak of een andere calamiteit plaatsvindt.

Lees ook: Dit is de inbraaktrend van 2017 (en zo voorkom je het)

Preventietips
Agenten zijn in deze tijd van het jaar onverminderd hard aan het werk, maar ze kunnen niet overal tegelijk zijn. Daarom is het belangrijk dat vakantiegangers maatregelen treffen om hun huis onaantrekkelijker te maken voor inbrekers.

  • Sluit ramen en deuren goed af
  • Zorg dat een bekende de post weghaalt en het gras maait, want een stapel post en hoog gras laten zien dat bewoners voor langere tijd weg zijn
  • Zorg dat het huis er bewoond uitziet door onder andere een kopje op tafel te laten staan en gebruik te maken van tijdschakelaars op lampen
  • Vertel aan de buren dat u op vakantie gaat, zodat zij een extra oogje in het zeil kunnen houden

Bel 112 bij verdachte situaties
De politie heeft de ogen en de oren van mensen die niet op vakantie gaan hard nodig. Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn.

Ziet u mensen in de wijk die u niet kent en vertrouwt u het niet omdat zij zich verdacht gedragen? Bel dan direct 112. Dat vergroot de kans dat agenten inbrekers op heterdaad kunnen aanhouden. Twijfel niet en bel meteen. De politie komt liever tien keer te veel dan een keer te weinig.

Meer over dit onderwerp:
politie misdaad
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws